Revalidatietraining 

Een paard oppakken na een blessure is nog niet zo eenvoudig. De dierenarts stuurt je naar huis met het advies: “Rustig weer oppakken”. Maar wat is rustig? Hoe kan je het beste revalideren? En hoe voorkom je dat de blessure terugkeert? 

Met mijn achtergrond als revalidatietrainer, instructeur en paardenwelzijnsadviseur en mijn netwerk van specialisten maak ik samen met jou een plan. Op maat gemaakt voor jouw paard en de situatie. 

Mijn expertise ligt op het gebied van de rug. Het voorkomen en revalideren van rugproblemen, zoals kissing spines, spieratrofie, ongelijkheid en meer. Deze blessures kunnen op veel verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door een slecht passend zadel, onwetendheid over anatomie en biomechanica, manieren van trainen, houding van het paard etc. Door op een slimme manier te revalideren en het management onder de loep te nemen, kunnen blessures worden voorkomen en gerevalideerd. 

Er zijn veel trainingstechnieken die ik waardevol vind tijdens de revalidatie, zoals: 

– Loswerken – onbelast en ontspannen opbouwen na een blessure. 

– Grondwerk – haal meer uit het stappen aan de hand en daag het paard mentaal uit. 

– Dubbele lange lijnen – horizontale en verticale balans verbeteren. 

– Longeren – zonder belasting van de rug, toch de juiste spieren trainen. 

Naast het trainen kan ik je helpen met het optimaliseren van het management, van de voeding en huisvesting tot het begrijpen van gedrag en harnachement. 

Laten we samen een plan maken om blessures te revalideren en in de toekomst te voorkomen. 

Veel blessures kunnen worden voorkomen door te kijken naar het management”