Over mij 

Na de aankoop van onze pony Malika besloot ik om zoveel mogelijk te leren over paarden, zodat we zo goed mogelijk voor onze pony kunnen zorgen. Aangezien ik er zelf niet op kan rijden, ontstond de ontdekkingstocht naar manieren om te trainen vanaf de grond en rolde ik in het Freestyle Systeem van Emiel Voest. Hier ontdekte ik meer en meer hoe bijzonder de band is tussen mens en paard. 

Ik kwam in aanraking met verschillende trainingstechnieken en ik rolde van de ene opleiding in de andere. Na het afronden van de Niveau 1 Freestyle Instructeursopleiding, besloot ik verder te willen leren. Al snel kocht ik een paard voor mijzelf. Terwijl Griffin een super lief paard is, liepen we tegen problemen aan. Hij bleek een rugblessure te hebben en een periode van revalidatie volgde. Dit was onder andere de aanleiding om te starten met de opleiding Paardenwelzijnsadviseur en daarna de opleidingen Revalidatie I en Revalidatie II. Tijdens de opleidingen heb ik mij gespecialiseerd in het voorkomen en revalideren van rugproblemen. 

Chiron Equine staat voor de verbinding tussen paard en mens. Ik vind het nog altijd bijzonder hoe er een band kan ontstaan tussen een mens en een vluchtdier van 600 kg, die alleen op basis van vertrouwen voor je wil werken. Door het gedrag te begrijpen, de juiste hulpen en training te geven is het mogelijk om in harmonie te werken en in balans met paarden bezig te zijn. Als instructeur help ik je met het ontdekken van andere vormen van trainen, te kijken naar het totaal plaatje, het (voorkomen van) revalideren en het oplossen van trailerlaadproblemen. 

Maarten 

“Training Horses and Educating People” 

Afgeronde opleidingen: 

– Freestyle Basis Instructeur Niveau 1

– Welzijnsadviseur paard 

– Trailerladen 

– Revalidatie I 

In opleiding: 

– Revalidatie II 

IMG_8806-klein